Makkelijke pompoencurry!

Ingrediënten:

3 eetlepels olijfolie

2 uien

3 tenen knoflook

2 cm verse gemberwortel

kleine pompoen

1 tl. komijn

1 tl. koriander

1,5 tl. kurkuma

200 ml. kokosmelk

2 stokjes citroengras

champignons

handje peultjes

rode paprika

evt. limoen- of citroensap en/of verse koriander

 

Bereiding:

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de fijngesneden ui. Als de ui glazig is voeg dan de gesnipperde knoflook en zeer fijngesneden gember toe. Na ongeveer 3 minuutjes de in blokjes gesneden pompoen (zo verbrandt de knoflook niet).

Voeg alle specerijen toe en laat even rustig bakken. Voeg de kokosmelk en de gekneusde stokjes citroengras toe en laat ca. 10 minuutjes sudderen (daarna kunnen ze eruit, het is een smaakmaker die doorgaans niet zelf gegeten wordt).

De plakjes champignons, peultjes en paprika toevoegen, totdat de peultjes beetgaar zijn.

Maak het gerecht af met limoen- of citroensap en/of verse koriander, net wat je lekker vindt. Evt. verse peper en zout toevoegen.

Heerlijk bij een groene salade, koolhydraatarme rijst of bijv. courgetteslierten!