Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
2 uien
3 tenen knoflook
2 cm verse gemberwortel
kleine pompoen
1 tl. komijn
1 tl. koriander
1,5 tl. kurkuma
200 ml. kokosmelk
2 stokjes citroengras
champignons
handje peultjes
rode paprika
evt. limoen- of citroensap en/of verse koriander
Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de fijngesneden ui. Als de ui glazig is voeg dan de gesnipperde knoflook en zeer fijngesneden gember toe. Na ongeveer 3 minuutjes de in blokjes gesneden pompoen (zo verbrandt de knoflook niet).
Voeg alle specerijen toe en laat even rustig bakken. Voeg de kokosmelk en de gekneusde stokjes citroengras toe en laat ca. 10 minuutjes sudderen (daarna kunnen ze eruit, het is een smaakmaker die doorgaans niet zelf gegeten wordt).
De plakjes champignons, peultjes en paprika toevoegen, totdat de peultjes beetgaar zijn.
Maak het gerecht af met limoen- of citroensap en/of verse koriander, net wat je lekker vindt. Evt. verse peper en zout toevoegen.
Heerlijk bij een groene salade, koolhydraatarme rijst of bijv. courgetteslierten!