Eimuffins

Dit is een ideaal recept; … snel klaar te maken en makkelijk op voorraad te hebben in je koelkast. Varieer naar hartenlust met de ingrediënten die je toevoegt.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

5 eieren
3 plakjes schouderham
3 plakjes kaas naar wens

bijv. wat champignonplakjes, of lente-ui etc.
peper en zout
bieslook

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet ondertussen een muffinvorm vast in met een beetje olie.

2. Klop de eieren los in een kommetje en verdeel het mengsel over zes muffinvormpjes. Het ei zal tijdens het bakken omhoog komen, zorg er dus voor dat je de vormpjes niet te vol schenkt. Strooi wat peper en zout over de gevulde eicupjes.

3. Snijd de tomaatjes en de kaas (bijv mozarella) in stukjes en verdeel deze over de gevulde eivormpjes.

4. Bak de eimuffins in het midden van de oven in ongeveer vijftien – twintig minuten gaar.

5. Haal de eimuffins uit hun vorm en bestrooi ze met de bieslook. Serveer direct, of laat ze afkoelen om later lekker op de eten.

Een aantal andere fijne combinaties:

gerookte zalm en groene asperges
cherrytomaatjes en rode ui
geitenkaas en prei